ΕΝ
ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πώς να έρθετε > Λευκωσία - Πωμός

1. Για να επισκεφθείτε ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Πάφου, τον Πωμό, ξεκινήστε το ταξίδι σας με αφετηρία  τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, συγκεκριμένα, με κατεύθυνση προς Λεμεσό. Μετά από διαδρομή μιας ώρας θα φτάσετε στη Λεμεσό. Συνεχίστε να  πορεύεστε ευθεία με κατεύθυνση την Πάφο και σε μια ώρα περίπου θα συναντήσετε στον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών. Τότε, επιλέξτε την πορεία προς Πόλη Χρυσοχούς και σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων θα εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Μεσόγης-Πόλης. Ακολουθούν τα χωριά Τσάδα, Στρουμπί, Γιόλου Σκούλι και Γουδί. Αφού περάσετε και το Γουδί, θα εισέλθετε στην  Πόλη Χρυσοχού. Αφού διασχίσετε την Πόλη, κατευθυνθείτε προς τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας. Ακολούθως, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στα χωριά Αργάκα, Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς , Νέα Δήμματα αλλά και στον όμορφο Πωμό με το μαγευτικό φυσικό τοπίο. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά. (βλ. τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με γαλάζιο χρώμα)

2.Σας προτείνουμε άλλη μια διαδρομή που θα σας οδηγήσει στον μοναδικής ομορφιάς Πωμό με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. (βλ. τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα). Συγκεκριμένα, κατευθυνθείτε προς τον Αστρομερίτη και περάστε τον Ορκόντα, τις Γερακιές, τον Κύκκο και τον Σταυρό Ψώκας. Αξίζει να κάνετε μια στάση στο Σταυρό της Ψώκας και δείτε τα κυπριακά αγρινά. Ακολούθως, θα οδηγηθείτε στη συμβολή των δρόμων Λυσού- Περιστερώνας, Αλεύκας-Παχύαμμου,  όπου θα πρέπει να επιλέξετε το δρόμο προς Αλεύκα-Παχύαμμο. Ο δρόμος αυτός ενώνεται με  τον παραλιακό δρόμο της Πόλης Χρυσοχούς-Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Στη συνέχεια, στρίψετε αριστερά και σε δέκα περίπου λεπτά θα οδηγηθείτε στον Πωμό. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
 
 
 
 
 
Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.